Biró csempe - csempekályha, kandalló készítése

Kályha készítés

Cserépkályha épitése


A cserépkályha. belső szerkezetét samott tégla és takarólapok, speciális samott idomok, kisméretű tömör tégla, tetőcserép és agyag felhasználásával alakítja ki a kályhásmester.

A cserépkályha belseje járatrendszerekből áll és a samott téglából amely szigetelőanyagként van jelen,  a megépített égéstérből, füstjáratokon keresztül jut el az égéstermék a kéménybe. Az égés hőjétől a samott téglák átmelegszenek és a begyújtást követő 2-3 óra elteltével a meleg sugárzó hő formájában a kályhacsempén keresztül jut vissza a lakótérbe. A hőleadás akkor is intenzív, amikor a tűz már kialudt. akár 10-14 órán keresztül képes tartani és visszasugározni a meleget! 

Egy cserépkályhát egy nap maximum kétszer kell megrakni tüzelőanyaggal, és miután a tüzelőanyag leégett róla, le kell zárni az ajtaján az égési levegő szabályozót, hogy a meleg benn maradjon a kályhában. 1 csempe 1 légköbméter befûtésére alkalmas. A cserépkályha folyamatos használata esetén magas komfort érzetet biztosít fűtés szempontjából.
A jól megépített cserépkályha egyike a leggazdaságosabban működtethető szilárd tűzelésű berendezéseknek és ideális megépítése az első fűtést megelőzően minimum 3 hónappal kell megtörténjen, mivel az építés során több 10 liter vizet dolgoznak be a kályhába és ezt kell eltávolítani a kályhatestből, a kéményen keresztül szellőztetés segitségével. Amennyiben ez nem történik meg  romlik a kályha  füstelvezetése, hőleadó képessége, legrosszabb esetben szétnyílik, felrobban a benne feszülő gőzöktől.

A cserépkályhában való fűtés több odafigyelést igényel, mivel a nem megfelelő tűzeléskor képződő korom és kátrány a hosszú füstjáratokon lerakodik és ez nagymértékben rontja a cserépkályha hatásfokát. 

Vissza a lap tetejére (Kályha készítés)


Készítette: Sikeres honlapkészítés, egyedi garanciákkal. Webrakéta Kft.